Mohammed klarade skolan tack vare vårt stödcenter

Mohammed klarade skolan tack vare vårt stödcenter i Jemen.

Skolan är ofta en tillflyktsort och en välbehövlig paus för Jemens barn. Kriget i landet har dock gjort att många elever ligger efter med sin skolgång. Men tack vare vår stödundervisning kommer barnen snabbt i kapp.

Mohammed är 11 år och har precis börjat tredje klass. Han bor med sina föräldrar och två syskon i Al-Basateen i Adenprovinsen. Från början bodde familjen i staden Hodeidah men var på grund av kriget tvungna att flytta. Mohammeds föräldrar är analfabeter och han själv missade de första två skolåren eftersom det inte fanns någon ledig plats för honom i lågstadiet.

Var med och ge barn framtidshopp!

Bli månadsgivare

Mohammed kom i kapp tack vare vårt stödcenter

För barn i Mohammeds situation har vi speciella stödcenter där vi bland annat hjälper barn som kommit efter i skolan. Salema, Mohammeds mamma, fick höra talas om oss och beslöt sig för att skicka sonen dit.

– När jag började där förra året kunde jag inte ens alfabetet. Men jag pluggade hårt, både på skolan och efter skoltid, och lärarna hjälpte mig mycket. För varje dag blev lektionerna allt lättare och efter några månader kunde jag läsa och skriva utan problem, berättar Mohammed stolt.

Efter en tid på centret tyckte Mohammeds lärare att han var så duktig att han skulle testa att komma in på den vanliga skolan igen. 

Var med och ge barn i Jemen möjlighet att gå i skolan!
För varje dag blev lektionerna allt lättare och efter några månader kunde Mohammed läsa och skriva utan problem.

Hoppade över två klasser

Sagt och gjort, Mohammed fick göra ett skoltest och lyckades så bra att han kunde hoppa över två hela klasser och kom direkt in i tredje klass! Nu går han på skolan i Al-Basateen tillsammans med andra jämnåriga och stortrivs.

Mohammed berättar att han älskar att gå i skolan. På kvällarna, efter att han har gjort läxorna, brukar han leka skola med sina två yngre syskon.

– Vi leker att jag är lärare och de är mina elever. Jag lär dem alfabetet och alla siffror. Jag hoppas att de också snart kan börja med stödundervisning för att sen komma in på den vanliga skolan. Precis som jag har gjort.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som bidrar med pengar och engagemang ser vi till att allt fler barn får den skolundervisning som de har rätt till – i Jemen och runt om i världen. Tillsammans ger vi barn en utbildning och en väg ut ur fattigdom.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare