Dockfamilj lugnar barn i Peru under pandemin

Dockfamilj har lugnat barn i Peru under pandemin.

Skolorna i Peru har varit stängda i hela två år under coronapandemin och vi uppskattar att nästan 100.000 barn har förlorat en förälder. För att hjälpa dem igenom svårigheterna och lindra deras rädsla testade vi en ny och kreativ lösning – en animerad serie om en dockfamilj.

Familjen Sanito är en animerad serie som handlar om en typisk peruansk familj som består av mamma, pappa, bror, syster och mormor. Allihop är kärleksfulla rollfigurer som man kan känna igen sig i. 

I korta avsnitt med mycket humor upplever dockfamiljen vardagliga svårigheter med nedstängningar, distansundervisning, isolering och andra motgångar under pandemin. De gör sina misstag och lär varandra bättre sätt att hantera problemen. Dockorna pratar med ett vardagligt, enkelt språk som även de yngsta tittarna kan hänga med i.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare

Flicka från Peru tittar på dockserie.
Arianna följer familjen Sanito på Facebook i mammas mobil och gör uppgifter i sin pysselbok.

Hjälper barn hantera känslor

Som komplement till serien tog vi fram pysselböcker med roliga kreativa uppgifter som hjälper barn att hantera sina känslor. Dessutom har dockfamiljen ordnat livesändningar på Facebook där barn och föräldrar får lära sig sociala och känslomässiga övningar som ger stöd under pandemin. De lär sig prata om en mängd frågor, även om svåra ämnen som våld i hemmet och alternativa uppfostringsmetoder.

Framgångsrik dockfamilj

Serien lanserades i maj 2021 i Lima Norte, ett fattigt område i huvudstaden Lima där familjerna bor trångt, ofta utan rinnande vatten och dåliga kommunikationer och utan möjlighet till distansundervisning för barnen. Familjen Sanito blev snabbt populär bland barnfamiljer och sedan lanseringen i maj 2021 har vi samarbetat med den peruanska skolmyndigheten så att skolbarn i hela landet har fått ta del av filmerna i sin distansundervisning.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som bidrar med pengar och engagemang ser vi till att barn får hjälp och psykosocialt stöd under coronapandemin – i Peru och runt om i världen. Tillsammans ger vi barn en trygg barndom och en ljusare framtid.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare