Två getter gav Runa och Shuma ett nytt liv

I den fattiga provinsen Sylhet i nordöstra Bangladesh jobbar vi för att förhindra att tonårsflickor gifts bort eller tvingas arbeta. Läs om systrarna Runa och Shuma som fick två små getter av oss och kunde ta makten över sina egna liv.

Många föräldrar i Sylhet har svårt att försörja sina barn och för att familjen ska ha mat på bordet tvingas de gifta bort sina döttrar eller låta dem arbeta. Det här jobbar vi för att förändra. 

Sedan 2018 stöttar vi familjer och särskilt tonårsflickor så att de kan starta egna inkomstbringande rörelser. Det kan handla om en odlingslott, djuruppfödning eller en liten fiskefarm. Syftet är att de ska bli självförsörjande och förändra sina liv och sin framtid. Samtidigt ordnar vi tjejgrupper där unga flickor uppmuntras att studera och våga säga nej till barnäktenskap.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Pengarna som Runa tjänar på getuppfödningen räcker både till mat och skola för henne och lillasyster Shuma.

Tjänar pengar till utbildning

En av tonårsflickorna vi hjälpt är Runa som fick två små getter av oss. Vi lärde henne hur man föder upp fler och det gick strålande. Snart hade de förökat sig och blivit 15 fina getter. Då beslöt Runa sig för att sälja två av dem. På så vis började hon tjäna egna pengar så att det räckte till både mat och skolavgifter för henne och lillasystern Shuma. Runa berättar att getterna gav henne det framtidshopp hon länge hade drömt om. Nu har hon som mål att utbilda sig till lärare och stötta andra barn i hennes situation.

Runa och Shuma är systrar och bor i Bangladesh. Om de inte hade fått hjälp med att starta getuppfödningen hade de båda förmodligen blivit bortgifta.

Långsiktig förändring ger framtidstro

Runas historia visar hur en relativ enkel handling kan förändra barns framtid. Tack vare pengarna från getuppfödningen slapp Runa och Shuma arbeta eller giftas bort och dessutom fick de möjlighet att gå i skola. De fick en väg ut ur fattigdom och möjlighet att påverka sina liv.

Det är så här vi vill att det ska fungera. Vi hjälper människor långsiktigt så att de aldrig mer ska behöva vårt stöd. Vi ger dem möjlighet att tjäna sina egna pengar, fatta sina egna beslut och ge sina barn chansen till en bättre framtid.

Det är du som gör det möjligt 

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang, kan vi fortsätta vårt långsiktiga arbete och åstadkomma hållbara förändringar för barn över hela världen.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare