Lokalförening Stockholm -

Rädda Barnen i Stockholm

Välkommen till lokalföreningen i Stockholms stad! Vi är en mycket stor lokalförening med medlemmar i Stockholms alla stadsdelar. Ditt medlemskap är viktigt för att vi gemensamt skall vara en stark röst för barn i samtal med beslutsfattare och din medlemsavgift är basen för vår verksamhet.

Under skolterminerna bedriver vi läxhjälp på flera skolor i kommunen, främst för mellanstadieelever samt vid gymnasium för nyanlända unga. På skolloven erbjuder vi fritidsaktiviteter där deltagarna får prova på nya aktiviteter, balans-jonglering och akrobatikträning med cirkuspedagoger samt anordnar utflykter. 

Vid kriser upprättar vi barnvänliga platser där våra volontärer erbjuder stöd och lek. 

Utöver allt detta bedriver vi aktiv påverkansarbete med bland annat samtal kring barns rättigheter som riktar sig till föräldrar och beslutsfattare, där vi utgår från barnens egna rapport till FNs barnrättskommitté.

Kontakta oss

Har du frågor eller idéer?

Epostadress:
lf.Stockholm@medlem.rb.se

Nyheter

Bli nattvandrare! Infomöte 16/4

Vill du vara med och öka tryggheten för våra ungdomar? Nattvandring.nu har i samarbete med Rädda Barnen, Röda Korset och Västermalms församling tagit initiativ till gemensamma trygghetsvandringar på Kungsholmen.

Nattvandring bidrar till att stärka civilsamhällets roll och framför allt att som en vuxen förebild möta unga på stan. Vi planerar att vara ute fredagar ca kl 20:00-23:00 och vid tillfällen då vi vet att det är mycket ungdomar ute, t. ex. vid skolavslutningar, från maj till september. Du förbinder dig inte till någonting – din insats någon gång då och då gör stor skillnad.

Informationsmöte om nattvandring
Datum: 16 april 2024
Tid: 18.30
Plats: Arbetargatan 21 (ingång till vänster om stora trappan)
Under mötet bjuds det på kaffe och fika.

Det blir en chans att få mer information, ställa frågor och höra den inspirerande Nadim Ghazale, fd polis och numera verksamhetschef för runt 60 000 nattvandrare i Sverige, dela med sig av sina erfarenheter.

Missa inte möjligheten att bli del av en positiv förändring i vårt samhälle. Tillsammans gör vi Kungsholmen till en tryggare plats för alla.

Varmt välkomna!