Rädda Barnen i Stockholms stad

Välkommen till lokalföreningen i Stockholms stad! Vi är en mycket stor lokalförening med medlemmar i Stockholms alla stadsdelar. Ditt medlemskap är viktigt för att vi gemensamt skall vara en stark röst för barn i samtal med beslutsfattare och din medlemsavgift är basen för vår verksamhet.

Vad Rädda Barnen gör i Stockholms stad

Under skolterminerna driver vi studiestöd på flera platser i kommunen, på både låg- och mellanstadiet samt vid gymnasium för nyanlända unga. På skolloven erbjuder vi fritidsaktiviteter där deltagarna får prova på nya aktiviteter såsom lärande i naturen, in-och utomhus klättring, balans-jonglering och akrobatikträning med cirkuspedagoger.

Vid kriser upprättar vi barnvänliga platser där våra volontärer erbjuder stöd och lek. Vi har äver samtalsgrupper för flickor i lägre tonåren där vi använder Rädda Barnens ELLEN-metod, som leds av unga vuxna volontärer.

Utöver allt detta anordnar vi även utbildningar och samtal kring barns rättigheter som riktar sig till föräldrar och beslutsfattare, där vi utgår från barnens egna rapport till FNs barnrättskommitté

Bli en av oss - att engagera sig är enkelt

Allt det här vore inte möjligt utan våra varma, respektfulla och engagerade medlemmar och volontärer samt våra goda samarbetspartners och samarbetsskolor. Vill du bli en av oss? Det finns flera sätt som du kan engagera dig i Rädda Barnen i Stockholms stad:

  • Bli medlem för att stötta oss när vi uppmärksammar politiker och beslutsfattare på barns rättigheter.
  • Bli sedan volontär för att träffa nya människor och bredda ditt perspektiv samtidigt som du gör konkret skillnad för barn.

Tillsammans gör vi skillnad för barnen i Stockholm, Sverige och Världen.

Bli medlem i Rädda Barnen Stockholm

Bli medlem här!

Kontakta oss

Du som vill ha reda på vad som händer hos oss just nu kan följa oss på FacebookHar du frågor eller idéer? Kontakta oss direkt på lf.Stockholm@medlem.rb.se