Ring orostelefonen om radikalisering och få stöd

Är du orolig att någon du känner dras till en extrem rörelse eller ideologi? Ring 020-100 200 anonymt och kostnadsfritt för att få stöd och råd.

 

OROSTELEFONENS ÖPPETTIDER

Du är välkommen att ringa på 020-100 200.

Måndag–fredag 9:00–12:00 

OBS Telefonen är stängd den 23 och 30 november.

Vi som svarar är utbildade i samtalsstöd. Samtalen kostar inget och syns inte på telefonräkningen. Du som ringer får vara anonym. Om du har frågor är du välkommen att ringa, så berättar vi mer.

Du kan också skicka e-post till oss på orostelefonen@rb.se tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn.

Fakta om Orostelefonen

Orostelefonen vänder sig till dig som är orolig över att någon i din närhet håller på att radikaliseras. Du kan också ringa om du själv befinner dig i en miljö du vill lämna. Du som ringer till Orostelefonen får stöd och råd om vart du kan vända dig för att få hjälp i den kommun där du bor. Du är också välkommen att ringa till oss om du bara vill prata med någon om din oro.

Orostelefonen är en nationell och anonym stödtelefon om radikalisering. Rädda Barnen drev Orostelefonen under 2017 och 2018. Med ny finansiering kunde vi starta upp Orostelefonen igen i mars 2020. Det gjorde vi för att vi ser att unga personer riskerar att rekryteras till och fara illa av våldsbejakande extremism. Vi vill att du som vän eller familjemedlem ska kunna ringa till oss om du är orolig för någon i din närhet, oavsett ålder, och få professionellt samtalsstöd och råd. Även du som är engagerad i föreningslivet kan ringa till oss.

Ringer du i tjänst?

Är du yrkesverksam, främst i kommuner och myndigheter på lokal nivå och behöver stöd i det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism? 

Center mot våldsbejakande extremism, CVE:s, stödtelefon för yrkesverksamma nås på 08-527 44 290, klockan 9-15 helgfria vardagar eller maila info@cve.se

Läs mer om CVE här