Orostelefonen om radikalisering

STÖD ÖVER TELEFON

Är du orolig för att någon du bryr dig om dras till en våldsam, extrem rörelse eller ideologi? Ring 020-100 200 anonymt och gratis för att få stöd och råd.

Det nya svåra samtalet

Hur pratar vi med människor i vår närhet som hatar? Hur tar vi det där viktiga samtalet? Vi kan tipsa, hjälpa och stötta dig. Vi måste bli fler som vågar ta det nya svåra samtalet. #DetNyaSvåraSamtalet

Orostelefonens öppettider

Måndag-fredag 13:00 - 16:00 (helgfria vardagar)

Avvikande öppettider:

13/11 har Orostelefonen stängt.

15-16/11 har Orostelefonen stängt.

Hit kan du ringa om...

Orostelefonen finns till för dig som är orolig för att någon du bryr dig om dras till en våldsam, extrem rörelse eller ideologi. Vi lyssnar och stöttar på dina villkor. Vi som svarar är utbildade i samtalsstöd och vana att lyssna och stötta. Du är också välkommen att ringa om du bara har frågor och funderingar som rör extremism eller radikalisering.

Vi rådgör med dig utifrån vår kunskap och erfarenheter. Vi erbjuder dig också stöd och råd om vart du kan vända dig för att få mer information eller hjälp i den kommun där du bor. Vi svarar på samtal från både vuxna och barn och unga.

Anonymt och kostnadsfritt

Samtalen kostar inget och syns inte på telefonräkningen. Du som ringer är anonym. Vi kan inte se vilket telefonnummer du ringer från, och vi kommer inte heller spara något du säger som kan kopplas till dig. Istället ger vi dig ett ärendenummer som du kan uppge om du vill ringa oss flera gånger om samma ärende.

Flera språk

Vi svarar på svenska, men vi kan också erbjuda dig att prata med oss på andra språk. Ring så berättar vi mer.

Frågor och svar

Orostelefonen om radikalisering är en nationell stödtelefon som drivs av Rädda Barnen. Vanliga frågor och svar om Orostelefonen finns här.

Mer information om våldsbejakande extremism

Andra organisationer som arbetar mot våldsbejakande extremism och som har skrivit mer om vad man kan göra för att förebygga och motverka är till exempel Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Socialstyrelsen.

Regeringens uppdrag till Rädda Barnen att driva Orostelefonen upphörde den 31:a maj 2018. Sedan 1:a juni finansierar Rädda Barnen driften av Orostelefonen med egna medel.

Omslag till årsrapporten 2017 för Orostelefonen

Årsrapport Orostelefonen 2017

Här kan du ladda ner och läsa Orostelefonens årsrapport för 2017. Rapporten fokuserar på vilka lärdomar och reflektioner vi gjort under vårt första år.

Ladda ned

Informationsmaterial

Sprid gärna information om oss så kan vi hjälpa fler!