Kärleken är fris stödchatt söker volontärer

Vill du finnas där för personer som behöver prata med någon om hur det är att leva med hedersnormer, hedersförtryck och våld? Vill du samtala med unga om livets olika stora och små frågor – om kärlek, framtid, drömmar och hopp?

Som volontär bemannar du Rädda Barnens chattjour Kärleken är fri som är Sveriges största specialiserade chatt kring frågor om hedersnormer, hedersförtryck och hedersvåld. Vi är i en spännande expansion och kommer rekrytera under hösten 2021. Du kommer kunna arbetar i stödchatten hemifrån.

Vem är du?

  • Du kan avvara cirka 6-8 timmar i månaden på kvällstid i stödchatten, samt tid för handledning och fortbildning.
  • Du har ett intresse av frågor som rör barns rättigheter och/eller mänskliga rättigheter. En fördel om du har erfarenhet av arbete samtal med barn och unga. Du är trygg i dig själv, empatisk som person och en teamspelare.
  • Du kan delta på Rädda Barnens utbildning lördag-söndag 2-3 oktober 2021 som är obligatorisk.


Vilken utbildning får du av oss?

Vi ger dig en gedigen utbildningsprocess med e-kurser, 2 dagars obligatorisk grundutbildning 2-3 oktober, introduktion och praktik.
Vi har regelbunden handledning med legitimerad psykolog och har fortbildningar löpande under året, så du som tar emot samtal ska ha kunskap och verktyg i ditt arbete.

Sök nu! Läs mer eller skicka in intresseanmälan här. Intervju sker digitalt i augusti och september.

"Att jobba som volontär ger mig så mycket, det ger mig ett driv, samtidigt som det gör något för någon annan. Det ger mig energi att jag kan göra en insats som betyder mycket för någon annan. Man blir rikare på något sätt"

Chatten är stängd mellan 9 juli till 16 augusti

Läs mer