Äntligen får Anwar gå i skolan

På grund av kriget i Syrien har sjuårige Anwar levt på flykt större delen av sitt liv och därför bara gått i skolan en kortare tid. Nu bor han i ett flyktingläger i Idlib där vi har ordnat en plats till honom i lägrets skola.

Den korta tid Anwar fick gå i skolan älskade han det, berättar hans pappa Abdullah. Men familjens ständiga flykt från plats till plats gjorde att Anwar aldrig fick en kontinuerlig undervisning.

 Han var väldigt ledsen över det. Jag försökte att plugga med honom men det var inte samma sak som att få gå i en riktig skola och träffa andra barn. Anwar blev mer och mer nedstämd, berättar hans pappa.

Var med och kämpa för alla barns rätt till skola!

Bli månadsgivare

Vi ordnade plats åt Anwar i vår skola

Vändningen kom när när våra lokala medarbetare fick höra talas om Anwars situation. På kort tid lyckades vi ordna en plats åt honom i flyktinglägrets skola. Där får Anwar nu den undervisning han behöver. Han trivs väldigt bra och när skoldagen är slut hjälper Abdullah honom med läxorna.

Förutom undervisning ser vi också till att barnen i skolan får en meningsfull fritid med olika aktiviteter. Vi månar även om elevernas hälsa och ser till att de får medicinsk hjälp när de behöver det.

 Anwar älskar skolan. Äntligen är han glad igen och hela familjen är så tacksamma för den hjälp vi har fått, säger Abdullah.

Exempel på vår skolverksamhet i Syrien:

  • Vi stöttar 90 skolor i Syrien.
  • Vi hjälper till att bygga upp förstörda och sönderbombade skolor.
  • Vi sätter upp provisoriska skolor.
  • Vi delar ut skolväskor, skoluniformer och skolmaterial för att barnen ska kunna fortsätta sin utbildning.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som bidrar med pengar och engagemang ser vi till att allt fler barn får den skolundervisning som de har rätt till – i Syrien och runt om i världen. Tillsammans ger vi barn en utbildning och en väg ut ur fattigdom.

Var med och kämpa för alla barns rätt till skola!

Bli månadsgivare