I Haiti drömmer Lorieses familj om en ljusare framtid

Haiti är en av världens farligaste platser för barn. Landet är det fattigaste på västra halvklotet och drabbas av återkommande naturkatastrofer. Brist på rent vatten leder till upprepade koleraepidemier, och det blir allt svårare att få tag på mat.

Innan årets slut förväntas runt 300 000 barn under fem år vara undernärda. Dessutom har gängvåldet eskalerat och beväpnade kriminella härjar fritt på gatorna. Många försöker isolera sig i sina hem, men hundratusentals människor har istället valt att fly det extrema våldet i huvudstaden Port-au-Prince. Av dem är drygt hälften barn. De lever oskyddade i tillfälliga tältläger och nöden och utsattheten är stor.

Var med och skydda barnen!

Bli månadsgivare

Meridien har växt sig starkare

Trots svårigheterna gör familjerna vad de kan för att klara av vardagen, och vi finns på plats för att hjälpa. Loriese och hennes fem barn är en av de familjer som får vårt stöd. Loriese själv har regelbundet besökt våra mammagrupper, där hon har fått information om till exempel vaccinationer och fördelarna med att amma. Med vår hjälp har också hennes yngsta son Meridien kunnat växa sig starkare. Vid två års ålder hade han ännu inte börjat gå eftersom han inte fick i sig tillräckligt med näring. Vår personal gav honom vitamintillskott och idag mår han bättre och tultar runt bland sina äldre syskon.

Med hjälp av vitaminer har lille Meridien växt sig starkare och lärt sig gå.

Yveson går i skolan som vi stöttar

Tioåriga Yvenson går i en skola som vi stöttar och han bär stolt runt på skolväskan han har fått. Den är fylld med pennor, papper, kritor, linjal och böcker. Och pengarna som mamma Loriese annars skulle behövt lägga på skolmaterial kan hon istället använda till mat.

Tioårige Yvenson är glad över skolväskan han fått. Tack vare den har hans mamma råd att låta honom gå i skolan.

Peterson älskar att se de yngre barnen leka

Äldste sonen Peterson är 17 år och tycker om att sjunga och rappa. När han blir stor vill han ha ett jobb, så att han kan hjälpa sin mamma ur fattigdomen. Därför ser han till att vara en flitig elev i skolan. Peterson besöker fortfarande vår barnvänliga plats för att leka med de yngre barnen. Han säger att han älskar att se dem skratta och ha roligt i trygghet. 

Peterson tycker om att rappa och sjunga. Han drömmer om att kunna hjälpa sina mamma ur fattigdomen.

Det här gör vi i Haiti:

 • Delar ut kontantbidrag till de familjer som har det svårast.
 • Förebygger och behandlar undernäring.
 • Delar ut rent vatten.
 • Förebygger kolera genom tvättstationer och hygienråd.
 • Ger barn och unga krisstöd och lär ut konflikthantering.
 • Skyddar barn och ungdomar från våld och exploatering.
 • Driver trygga barnvänliga platser.
 • Ger psykosocialt stöd och psykologisk första hjälpen.
 • Stöttar skolor, utbildar lärare och delar ut skolmaterial.
 • Driver mamma-barn-grupper och lär ut om amning, 
  näring, hygien och hälsa.
 • Utbildar i positivt föräldraskap.

Din gåva skyddar utsatta barn

Vi har varit på plats i Haiti sedan 1978, för att hjälpa barnen och deras familjer genom naturkatastrofer, sjukdomsutbrott och våld. Tack vare din gåva kan vi stanna kvar så länge vi behövs, och se till att människorna får vad de behöver för att överleva kaoset som omger dem. Tillsammans gör vi livsviktig skillnad!

Var med och skydda barnen!

Bli månadsgivare