Trygg idrottHigh five - idrott för alla

Alla barn och unga som idrottar ska göra det i en förening där de känner sig trygga och välkomna. Därför kämpar vi för en idrott fri från mobbning och diskriminering. Verksamheten kallar vi för High Five - idrott för alla.

 

Det här är ett klipp från "Idrottens himmel och helvete Dokumentären", ett samarbete mellan oss och produktionsbolaget Filmriding. Filmen skildrar selektering, elitsatsningar och integration inom barn- och ungdomsidrotten. Se hela dokumentären.

 

High Five - idrott för alla!  

Så kallar vi vårt arbete för en idrott fri från mobbning, kränkningar och diskriminering.

Tillsammans med idrottsrörelsen kämpar vi för att idrott ska betyda glädje och gemenskap för alla barn.

Vi uppmanar och stöttar idrottsföreningar i att ta fram en tydlig planer för en idrottsmiljö  utan mobbning, kränkande behandling och diskriminering. Hitills har vi arbetat med drygt 300 föreningar från olika idrotter och delar av landet. Läs mer om hur vi arbetar med idrottsföreningar. 

På flera håll i landet arbetar Rädda Barnen med kommuner och SISU Idrottsutbildarna. Läs mer om hur arbetar med kommuner. 

Viktiga frågor för alla inom idrotten

Vi uppmärksammar också frågor som är viktiga att diskutera för alla vuxna inom  idrotten. Två exempel är hur man gör om man är orolig för ett barn i föreningen och hur man ska förhålla sig till toppning av barn- och ungdomslag. 

Till toppen

Kontakta oss: highfive@rb.se

Vad tycker barnen om toppning?

I vår folder Toppa laget? finns resultat från vår undersökning om toppning och förslag för att diskutera frågan i bland föräldrar, i föreningen och i förbund. 

Ta oron på allvar!

Ladda ner vägledningen Ta oron på allvar! Här finns konkreta råd kring hur man kan agera om man är orolig för att ett barn far illa.

Gå till vår webbshop för en tryckt version.

Innebandy för nyanlända barn

Våra lokalföreningar och idrottsföreningarna ska i en större satsning samarbeta för att få in nyanlända barn i föreningslivet. Först ut i ett pilotprojekt har Tierp varit.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners