Rullande skolor sprider glädje och hopp i Indiens storstäder

Alla barn har rätt till skolundervisning – oavsett var de bor och hur de lever. Därför kämpar vi världen över för att barn ska få möjlighet att lära och utvecklas. På platser där barnen inte kan komma till skolan ser vi till att skolan kommer till barnen. Som till exempel i Indiens fattiga slumområden där vi har klassrum på hjul.

I de fattigaste delarna av Indiens storstäder New Delhi, Bombay och Calcutta, missar tiotusentals barn sin skolgång för att de måste hjälpa till med familjens försörjning. För att ändra på det har vi startat buss-skolor som söker upp barnen där de bor och ger dem undervisning några timmar om dagen när de har tid.

Var med och kämpa för alla barns rätt till skola!

Bli månadsgivare

Kreativa klassrum på hjul

Gamla bussar har byggts om till klassrum med bänkar, undervisningsmaterial, kritor, ritpapper, minibibliotek, spel, tv och dvd-spelare. Ombord finns både lärare och rådgivare.

Bussarna stannar på flera platser varje dag för att nå ut till så många barn som möjligt - de som aldrig har gått i en vanlig skola och de som behöver börja om igen. Varje buss samarbetar med en vanlig kommunal skola för att eleverna ska kunna ska kunna fortsätta sin utbildning där.

Barnen älskar sin buss och vi gör vårt yttersta för att rullande skolor blir språngbrädan ut ur slummen.

En trygg oas i en tuff miljö

För barnen som lever under svåra och ofta farliga förhållanden, blir bussen en kontrast. Vi ger dem en lugn och trygg oas där de kan lära sig läsa och skriva med stöd av vuxna som kan hjälpa dem vidare i livet.

Det färgstarka klassrummet i bussen skapar en varm och kreativ miljö där barnen samlas för att rita, måla och lära sig tillsammans.

Barnen älskar sin buss och vi gör vårt yttersta för att våra mobila skolor blir språngbrädan ut ur slummen. Med kunskap och inspiration lotsas barnen bort från det farliga livet på gatan och vidare till den vanliga allmänna skolan eller till en yrkesutbildning. 

Positiv energi till hela samhället

Satsningen på mobila skolor gör stor skillnad. Bara i Calcutta kör bussarna runt i 24 olika slumområden där de sprider kunskap och glädje till nästan 4 000 barn, som annars aldrig hade fått någon utbildning. Det innebär inte bara att barnen får utbildning – det sprider också hopp och framtidstro i hela samhället.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang, kan vi skapa långsiktiga hållbara förändringar för barn över hela världen. Tillsammans ger vi fler barn en en utbildning och en väg ut ur fattigdom.

Är du inte redan månadsgivare, kan du snabbt och enkelt bli det här.

Bli månadsgivare