Barnsändningar från Stopp! Min kropp! - veckan 2021

I samband med Stopp! Min kropp!-veckan har vi tagit fram fem avsnitt på olika teman riktade till barn mellan 6–10 år att titta på i klassrummen, hemma eller på fritidsaktiviteter.

Avsnitten leds av Yankho Kamwendo, känd som barnprogramledare. Avsnitten är cirka 12 minuter. I avsnitten delar vi med oss av tips och utmaningar och får höra barn ställa frågor till både kända och okända vuxna.

Alla avsnitt kommer att finnas kvar här på hemsidan som en del av Rädda Barnens Stopp! Min kropp!-material. 

Avsnitt 1: Vad betyder Stopp! Min kropp?

Vem bestämmer egentligen vad som är okej och inte? Och vad menas med samtycke? Tips om någon vill kramas fast du inte vill. Beppe Singer och Helena Lindegren svarar på barns frågor.

Avsnitt 2: Stopp! Min kropp! i skolan

Varför är det bra att prata om till exempel privata områden i skolan? Vem kan du vända sig till om det händer nåt jobbigt under skoltid? Du får dessutom veta mer om orden snopp och snippa. Vi får besök av skolkurator Emma!

Avsnitt 3: Stopp! Min kropp! på nätet

Vad är okej och inte när du chattar eller när du spelar på telefonen eller datorn? Är det taskigt att inte adda såna man inte känner? Vi får besök av polisen och tips från en proffsig gamer.

Avsnitt 4: Stopp! Min kropp! på fritiden

Hur funkar kroppsregler på fotbollsträningar och i teatergruppen? Vi pratar om vad som är viktigt för att alla ska må bra på fritiden.

Avsnitt 5: Stopp! Min kropp! om bra och dåliga hemligheter

Vem kan du vända dig till om du har en dålig hemlighet? Hur gör du om du själv gjort nåt som du inte fick?