Testamentsgåva – fem bra anledningar att ge

Ge en testamentsgåva som ger barn en ljusare framtid.

När du skriver in Rädda Barnen i ditt testamente är du med och ger barn en ljusare framtid – i Sverige och runt om i världen.

Skriv testamente kostnadsfritt med Lawlys onlinetjänst.

Skriv ditt testamente här

Du är med och skyddar barn mot våld och övergrepp, ser till att de får gå i skolan och att de får mat och rent vatten.

Du är med och räddar nyfödda, stoppar undernäring, återförenar familjer och bekämpar barnarbete.

Tack vare din generösa testamentsgåva kan vi tillsammans göra världen bättre för barnen. Din gåva räddar liv!

Fem bra anledningar att testamentera

1. Att skänka en testamentsgåva är ett smart sätt att ge mer i framtiden än vad man kan idag.

Har du plats för några extra barn i ditt testemente? Att ställa den enkla frågan kan hjälpa oss att rädda några fler barns liv. Självklart ska du tänka på din familj i ditt testamente, men kanske räcker ditt arv till fler barn.

Knappt en av tio säger spontant att de känner till möjligheten att skänka pengar via testamente, men över hälften av alla som får frågan säger att de gärna skulle vilja avsätta en del av sitt arv till de ändamål de känner varmt för. Kanske är du en av dem?

2. Testamentsgåvor är en viktig del i vårt arbete för att göra världen bättre för barn

De testamentsgåvor som Rädda Barnen får varje år, är en jätteviktig del i vårt arbete med att skapa hållbara förändringar för barn. Gåvorna ger oss möjlighet att planera långsiktiga insatser på ett helt annat sätt än pengar som är öronmärkta till särskilda ändamål, som katastrofhjälp.

3. Man behöver inte vara rik – alla kan ge lite 

Många tror att man behöver vara rik för att en testamentsgåva ska göra någon skillnad. Så är det inte. Det är precis som med alla andra gåvor att många bäckar små blir till stora möjligheter. Många tänker också att de inte behöver skriva testamente, för att de vill att deras barn ska ärva allt som blir kvar.

Vi tycker att man först och främst ska tänka på sina nära och kära, men att man dessutom kan överväga möjligheten att via ett testamente avsätta en liten del även till andra saker man bryr sig om. Man kan till exempel skriva ett en procent av ens tillgångar ska gå till Rädda Barnen. Det gör ingen betydande skillnad för de egna barnen, men stor skillnad för barn som har det svårt runt om i världen.

4. I dag är en bra dag att se till att det blir som du vill

Det är aldrig för tidigt att skriva testamente, men en dag är det för sent. Det viktigaste är inte hur mycket du eller någon annan ger. Det viktigaste är att det blir som du vill. 

Här kan du skriva testamente kostnadsfritt med Lawlys onlinetjänst

5. Du kan ändra ditt testamente när som helst

Ditt testemente är en levande handling. Du kan skriva om ditt testamente hur många gånger som helst. Skriv ditt första idag – du kan alltid skriva om det imorgon. Även om du behöver tänka igenom testamentet både en och två gånger, är det bättre att skriva det nu och sen ändra det allt eftersom, än att vänta med att skriva tills du vet exakt hur du vill ha det. Annars riskerar du att det inte blir gjort.

Karin Thulin har valt att testamentera en del av sitt arv till Rädda Barnen.

Därför testamenterar Karin till Rädda Barnen

Det var sex år sedan som Karin Thulins mamma gick bort, men hon är fortfarande en inspirationskälla. Hennes långa och starka engagemang i Rädda Barnen har gjort att Karin själv valt att testamentera en del av sitt arv till barn och familjer i utsatthet.

Läs mer om varför Karin testamenterar till Rädda Barnen