Podd: Nedstängd värld - så drabbas barnen av corona

Ung kvinna med munskydd

Corona har vänt upp och ner på barns liv. Lyssna på deras berättelser om livet under pandemin - från Afghanistan, Colombia till Sydafrika och Indien.

”Jag kan inte längre vara mig själv, vara fri. Vara ett barn”. För 16-åriga Vusi som bor i ett fattigt township i Sydafrika är livet ännu svårare än vanligt. Skolan är stängd. Militär ser till att folk håller sig hemma.

Lyssna på avsnitet på Spotify

Lyssna på avsnittet på Itunes

Lyssna på avsnittet på Acast

”Afghanistan kämpar mot två saker – Covid 19 och krig. Och Afghanistan är ett av världens farligaste länder att vara barn i”. Mariam jobbar för Rädda Barnen i Kabul. Där har man tvingats ställa in vaccinationsprogram med konsekvenser för miljoner barn under flera år framöver. Nu hotar även matbrist.

Pandemin drabbar alla – men den slår olika. De redan fattigaste samhällena står inför enorma utmaningar, men i krisens spår växer nya kreativa lösningar fram. I Calcuttas slum bor 15-åriga Sumit som spelat in en raplåt som ska få folk att stanna hemma. Hör hans och andras ungdomars berättelser i detta avsnitt av vår podd Rädda Barnen Dokumentär.

Har du lyssnat? Låt oss veta vad du tyckte! Svara gärna på vår korta enkät här >>

Listen to the podcast in English