Var med och rädda barns liv i Jemen

Tre pojkar sitter och ritar i ett rum.

Fem år av krig i Jemen har fått förödande konsekvenser för en hel generation barn. Nära fem miljoner barn riskerar svält och mer än hälften av barnen känner sig rädda. Tillsammans kan vi göra skillnad.

För barnen innebär kriget en ständig mardröm av återkommande flygattacker, skräck, hunger, törst och nöd. Nu förvärras situationen ytterligare av corona som har börjat spridas i ett land vars infrastruktur bombats sönder och där sjukvården går på knäna. Med din hjälp kan vi fortsätta ge barnen och läkarvård, mat, psykosocialt stöd och utbildning. 

 

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare

Vi finns på plats och gör skillnad

Rädda Barnen är den största internationella hjälporganisationen i Jemen. Vi har varit på plats i sedan 60-talet och vi har över 700 anställda i landet, 2000 volontärer och flera lokala samarbetsorganisationer som varje dag arbetar tillsammans för att barn ska överleva och utvecklas.

Situationen i Jemen kan kännas hopplös, men vi ger inte upp! Här är några exempel på hur vi har hjälpt barnen i Jemen:

  • Vi har gett över 1 miljon barn livsnödvändig sjukvård 
  • Vi har behandlat 244.000 undernärda barn
  • Vi har utbildat över 9.000 sjukvårdare och volontärer
  • Vi stödjer 88 sjukvårdsmottagningar
Barn som tar emot hygienpaket i Jemen
Ett syskonpar i Hodeida i Jemen har tagit emot ett hygienpaket som innehåller vattendunkar för dricksvatten, tvål, tandborstar, tandkräm, plastglas, tvättmedel, tvättbalja, blöjor, bindor och hårkam.

Skänk pengar till vårt arbete i Jemen
exempel på hur vi hjälper barnen

  • Akut sjukvård: Vi stöttar sjukvårdsmottagningar och driver kolerabehandlingskliniker i nio provinser. Och våra mobila näringsteam åker runt och behandlar svårt undernärda barn.
  • Förhindrar smittspridning: Sprider information om hygien och corona, levererar skyddsutrustning, utbildar hälsoarbetare och stödjer isoleringscenter.
  • Mat: Vi delar ut förnödenheter och matkuponger.
  • Rent vatten och sanitet: Vi bygger upp förstörd infrastruktur, delar ut hygienartiklar, vattendunkar och informerar om hur sjukdomar kan förebyggas.
  • Trygghet och skydd: Våra barnvänliga platser är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn få livsviktigt psykosocialt stöd för att klara av traumat det innebär att växa upp i krig. Vi ger särskilt stöd till ensamma barn, återförenar splittrade familjer och  hittar tillfälliga trygga fosterfamiljer.
  • Forsatt utbildning: Vi utbildar lärare och driver tillfälliga skolor så att barn kan ta igen förlorad undervisning.

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare