Var med och rädda barns liv i Jemen

Kriget i Jemen

Just nu pågår en av våra viktigaste insatser i Jemen. Varje dag dör 100 barn av hunger. Vi är på plats och behandlar svårt undernärda barn, delar ut mat och vatten samt bygger upp tillfälliga skolor.

 

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare

Eller SWISHA till 900 6008 och märk gåvan HUNGER

Bakgrund till kriget i Jemen

Kriget i Jemen har rasat i flera år och skapat en av världens största humanitära kriser. Bomber, sjukdomar och hunger hotar en hel generation barn. Hittills kan 85 000 barn under 5 år ha mist livet till följd av extrem hunger.

Kollapsen av ekonomin, med kraftigt höjda matpriser, har lett till att många barnfamiljer helt enkelt inte har råd att köpa mat och vatten. Miljoner barn vet inte när de får äta nästa gång. Eller om de kommer att få göra det.

Rädda Barnens sjukvårdspersonal håller en liten undernärd bebis i famnen.

Exempel på vad vi gör för att hjälpa barnen i Jemen

Situationen i Jemen kan kännas hopplös, men vi ger inte upp! Vi har omfattande insatser i landet och gör allt vi kan för att rädda liv och förbättra barnens situation. Hittills har vi nått 2 miljoner barn med våra hjälpinsatser.  Mitt i eländet finns det hopp. Här är några exempel på hur vi arbetar:

MAT: Vi delar ut förnödenheter och matkuponger.

AKUT SJUKVÅRD: Vi stöttar sjukvårdsmottagningar och driver kolerabehandlingskliniker i nio provinser. Och våra mobila näringsteam åker runt och behandlar svårt undernärda barn. 

RENT VATTEN OCH SANITET: Vi bygger upp förstörd infrastruktur, delar ut hygienartiklar, vattendunkar och informerar om hur sjukdomar kan förebyggas.

TRYGGHET OCH SKYDD: Vi driver barnvänliga platser där barnen kan leka och få stöd och skydd av trygga vuxna.

FORTSATT UTBILDNING: Vi utbildar lärare och driver tillfälliga skolor så att barn kan ta igen förlorad undervisning.

Barn som tar emot hygienpaket i Jemen
Ett syskonpar i Hodeida i Jemen tar emot ett hygienkit med saker som tvål, vattendunkar för dricksvatten, plastglas, tvättmedel, tvättbalja, blöjor, bindor och hårkam.

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare

 Dina pengar används där våra experter bedömer att behoven är som störst och där de gör mest nytta för barnen. Ena dagen är du med och skyddar gatubarn i Bangladesh. Nästa dag räddar du livet på undernärda barn i Jemen. Imorgon kanske du startar en tillfällig skola i ett flyktingläger i Jordanien. Tillsammans gör vi världen tryggare för barnen. Tack!