Insamling: 100.000 måltider till barn som behöver det som mest

delar ut måltider

Mycket i vardagen är på paus, men barns hunger pausar inte. Nu samarbetar Rädda Barnen med Karma för att hjälpa familjer som har svårt att få ihop pengar till mat.

För många familjer, som redan innan coronakrisen hade det svårt ekonomiskt, har situationen nu förvärrats. När gymnasier stängt och barn i grundskolan i större utsträckning är hemma, riskerar barn och unga att bli utan en viktig daglig måltid. Målet med insamlingen är 5 miljoner kronor som räcker till 100.000 måltider. 

– Det är fantastiskt att vi genom detta samarbete, kan stötta de barn, unga och familjer som befinner sig i utsatthet, och som i samband med coronakrisen blivit än mer sårbara. Varje gåva betyder oerhört mycket, varje måltid betyder än mer, säger Helena Thybell, generalsekreterare för Rädda Barnen Sverige.

Delar ut måltider

Samlar in pengar till 100.000 måltider 

Genom insamlingen kan privatpersoner och företag skänka en valfri summa som går till mat till de barn och unga som är i extra stort behov just nu. Eventuellt överskott, som i händelse av logistiska skäl inte kan omvandlas till måltider, kommer gå till Rädda Barnens övriga insatser för barn som behöver det som mest.

Delta i utmaningen #KarmaLemonChallenge

  • Skänk fem måltider
  • Filma när du äter en citron och utmana fem andra personer att göra detsamma
  • Dela videon på sociala medier under hashtagen #KarmaLemonChallenge

Glöm inte att tagga de personer du utmanar, tillsammans med @karma_sweden och @raddabarnen

Läs mer på karmalemonchallenge.com om hur du deltar i utmaningen. 

Var med oss och kämpa för barnen dygnet runt!

Bli månadsgivare