Stopp! Min kropp! – veckans barnsändningar

I barnsändningarna ger både barn och kändisar tips på saker som kan vara bra att tänka på för att exempelvis vara trygg på nätet, att berätta om en dålig hemlighet eller att prata om frågorna inom idrotten och föreningslivet.

Avsnitten leds av Yankho Kamwendo, känd som barnprogramledare. Avsnitten är mellan 14 och 18 minuter. Vi delar med oss av tips och utmaningar och får höra barn ställa frågor till både kända och okända vuxna.

Avsnitt 1: Vad betyder Stopp! Min kropp?

Vem bestämmer egentligen vad som är okej och inte? Och vad menas med samtycke? Yankho pratar med barn i klassrummet om samtycke och vad man gör om någon vill kramas fast du inte vill. Beppe Singer och Helena Lindegren svarar på barns frågor.

Avsnitt 2: Stopp! Min kropp! i skolan

Varför är det bra att prata om till exempel privata områden i skolan? Vem kan du vända sig till om det händer nåt jobbigt under skoltid? Du får dessutom veta mer om orden snopp och snippa. Vi får besök av skolkurator Emma! 

Avsnitt 3: Stopp! Min kropp! på nätet

Vad är okej och inte när du chattar eller när du spelar på telefonen eller datorn? Är det taskigt att inte adda såna man inte känner? Vi får tips från youtubern Tomu och vår barnreporter träffar polisen Louise och pratar om nätet.

Avsnitt 4: Stopp! Min kropp! på fritiden

Hur funkar kroppsregler på fotbollsträningar och i teatergruppen? Yankho pratar med barn i klassrummet om vad som är viktigt för att alla ska må bra på fritiden. Barn frågar fotbollsspelaren Hanna Glas och Pa Modou, från bandet Panetoz.

Avsnitt 5: Stopp! Min kropp! om bra och dåliga hemligheter

Vem kan du vända dig till om du har en dålig hemlighet? Hur gör du om du själv gjort nåt som du inte fick? Polisen Louise pratar om bra och dåliga hemligheter och vi möter Hanna Thermaenius, psykolog på Rädda Barnen. Barnen frågar veckans kändisar och okändisar om vad Stopp! Min kropp! betyder för dem.

Alla avsnitt kommer att finnas kvar här på hemsidan som en del av Rädda Barnens Stopp! Min kropp!-material.